Aceasta listă o să fie mereu deschisă şi e începută mai mult ca să-mi aminteasca mie câteva producţii pentru care s-a inventat aceasta arta a filmului, asta pentru că am început să uit. Din păcate nu uit şi ce greşelile făcute, dar acestea nu se uită niciodată. În caz ca mai ajunge pe aici vreun ratacit prin lumea virtuala si incearca un film din aceasta lista, sper sa nu fie dezamagit. Mereu mi s-a spus ca am cele mai bune gusturi, desi mereu am preferat ceva acru unei prajituri. Cum din liceu am avut un obicei de a da note la filmele pe care tocmai le vedeam, de obicei cand chiuleam cu colegii de la ore, voi continua si acum acest obicei, din respect pentru cei cu care am inceput aceasta traditie.

(lista in curs de scriere si descriere a filmelor)

Mr. Nobody – 9,5

Si oare am luat decizia buna? Oare viata mea era mai buna daca la un moment dat alegeam altfel?  Mr. Nobody nu alege niciodata, asa ca traieste toate vietile posibile pe care le poate avea.  Este un basm asemanator cu Forrest Gump, insa mult mai complicat ceea ce cere un mic efort de atentie de la privitor in primele 30 de minute.

Green Mile – 9,5

Este un film de exceptie dupa un roman al lui Stephen King despre feeria vietii din probabil cel mai detestat loc dintr-o societate – sectia criminalilor violenţi care urmează să fie electrocutati.

The Guard – 7

Comediile sunt de obicei filme prostuţe, cu personaje toante. Cam pe acest tipar se înscrie si acest film, însa subitilitatea umorului, construcţia personajului principal – un banal şef de post dintr-o localitate rurala britanica şi impotenta unui agent FBI să se integreze în acest orasel fac din din acest film o producţie aparte, lâsând mult în urmă restul comediilor.

A separation – 7,5

Un divorţ în Iran şi care sunt piedicile şi greutăţile unui tată care refuză să plece cu soţia în Occident şi alege divorţul. Binele iese cu greu câştigător şi mai ales dreptatea în care tu crezi şi o ceri celorlalţi poate să fie de fapt una strâmbă, cam de aici pleacă acest film exhasutiv de uman.

Blue ruin – 7

Un vagabont primeste vestea ca autorul crimei asupra parintilor sai a fost eliberat, asa ca isi porneste rabla albastra in care dormea si pleaca dupa criminal. Ia nastere o poveste plina de incurcaturi care insoteste drumul transformarii unui mototol intr-un om care nu mai face nicio concesie.

Daisy – 7

Nu prea imi plac filmele de dragoste, dar acest film mi se pare aparte prin simplitatea iubirii prezentate. Pe langa povestea de dragoste, este si o mica si cam prostuta intriga criminala. Este banalul triunghi amoros, in care ea are de ales intre doi si niciodata nu-si va da seama cine ii trimitea margaretele, dar niciodata.

Chaplin – 7,5

Înainte de a fi Iron Man sau Sherlock Holmes și de a fi iubit de tot ce e feminin, Robert Downey jr. a reușit să intre in pantofii „vagabontului” Charlie Chaplin. Un film complet, amuzant și emoționant despre „actotul mut”. Si nu cred că este job mai greu pentru un actor ca provocarea de a fi Charlie Chaplin.

Cinema Paradiso – 9

Încercarea de cronica aici

The escapist – 8

Dacă nu ar fi existat „Închisoarea îngerilor” al lui Frank Darabont, considerat de IMDB, cel mai bun film, probabil că acest film ar fi fost considerat cel mai bun având ca subiect lumea dură a închisorilor şi evadarea mult visată, sub orice formă, de cei de după gratii.

Va urma

 

 

 

 

 

 

 

Anunțuri