ADRESA0 Odată cu aducerea lui Ioan Clămparu în țară, la Penitenciarul Rahova s-au reunit patru dintre liderii importanți ai lumii interlope din România. Șeful tuturor”, așa cum era supranumit Ioan Clămparu de către infractorii români din Spania, s-a reunit de vineri, atunci când a fost adus în țară după patru ani de detenție în Spania, cu alți trei șefi de top ai clanurilor mafiote, aflați și ei la Penitenciarul Rahova. Este vorba de Sile Cămătaru – judecat în stare de arest în dosarul „Prostituatelor din cazinouri”, Sandu Geamănu – condamnat anul trecut la 25 de ani pentru crimă, și Nicolae Florin Ghinea, zis „Ghenosu”, – condamnat la patru ani de închisoare în 2011, toți cazați în închisoarea din Sectorul 5.

Timp de trei săptămâni, Clămparu va fi ținut la carantină după care Administrația Națională a Penitenciarelor va decide dacă va fi mutat într-o altă pușcărie sau va rămâne la Rahova să-și ispășească pedeapsa de 20 de ani. Acum, acesta va fi deparazitat, controlat medical atât fizic, cât și psihic.

Familia și prietenii care vor să corespondeze cu Clămparu, pe perioada celor 21 de zile de carantină, îi vor scrie pe adresa pușcăriei din cartierul Rahova, la codul poștal 51527, Șoseaua Alexandriei.

Temutul mafiot care a speriat Spania, jurnaliștii și polițiștii iberici l-au considerat cel mai sângeros interlop european, va trebui să răspundă, în această săptămână, la două întrebări care îi vor stabili colegii de celulă.

Gardienii îl vor întreba dacă are prieteni în spatele gratiilor de la Rahova sau în alte penitenciare și dacă are dușmani care i-ar dori răul și care se află închiși în vreo pușcărie din țară.

Sandu GeamănuFOTO: Sandu Geamănu

Pe lista cunoscuților se află și Sile Cămătaru. Între Clămparu și Cămătari a existat o alianță încheiată acum mai bine de un deceniu, conform presei vremii. Poate ne-am intersectat pe la vreo nuntă, botez. Toți ne cunoaștem între noi. Toți care presa a avut grijă să ne facă interlopi. Suntem oameni pur şi simplu şi neam intersectat pentru că sunt puţine locuri în Bucureşti”, a declarat Clămparu, în urmă cu trei ani, pentru Kanal D.

Atât Cămătarii, cât și Clămparu au admirat Cosa Nostra, mafia italiană care a ajuns să domine Italia și SUA o mare parte din secolul trecut. Presa spaniolă a speculat că în camera lui Clămparu se afla o poză cu Al Capone, celebrul mafiot american.

Un alt interlop român care s-a extins internațional și care se află la Rahova este Ghenosu, pe nume lui adevărat Florin Nicolae Ghinea.

Prahoveanul a avut rețele de prostituție în Spania și Franța, iar în timp ce se afla la Penitenciarul Jilava, acum patru ani, a stabilit o relație de fin-naș cu Nuțu Cămătaru, conform presei tabloide.

Geamănu se vrea șef

Clămparu va da la închisoare și de un rebel, este vorba de Sandu Geamănu. Acesta s-a autointitulat, într-o postare pe site-ul de socializare Facebook, șeful de la Penitenciarul Rahova. Geamănu a coordonat rețelele de furturi auto din România și grupări specializate în tâlhării.

VIP-urile, umile în fața „boșilor”

Odată cu sosirea lui Clămparu în Penitenciarul Rahova, vedetele din închisoarea bucureșteană vor trebui să se poarte respectuos cu încă un interlop de top. Reamintim că în pușcăria din Sectorul 5 se află: Dan Voiculescu (foto) – fondatorul Partidului Conservator, Gheorghe Mencinicopschi – celebrul nutriționist, Sorin Pantiș – fost ministru al Comuni cațiilor și Mihai Stoica – managerul Clubului Steaua. Deși aceștia sunt ținuți în secții speciale, departe de infractorii de drept comun și interlopi, ei trebuie să obțină și protecția unui lider din închisoare pentru a avea liniște când ies la bibliotecă sau în curte. Una dintre regulile care nu trebuie încălcate de VIP-urile în fața liderilor Cosei Nostra de România este să arate respect în momentul când se întâlnesc: nu trebuie să fie sfidători, să nu fie părâcioși la gardieni sau să nu salute.

Reclame