Cristian David, botezMișcarea penticostală în care a intrat fostul ministru al Internelor, Cristian David, are o regulă financiară: fiecare membru trebuie să doneze bisericii 10% din venituri. Nu l-am sunat sau contactat, Cristian David a venit la noi adus de rugăciunile noastre. Ne-am rugat pentru binele lui”, încearcă să fie convingător pastorul Ioan Ceuță. Acesta a adus, în 1992, Adunările lui Dumnezeu, o mișcare penticostală din Statele Unite. Acum se jură că nu a avut altă metodă, decât rugăciunea, pentru a-l atrage pe ministrul acuzat de DNA că ar fi luat o șpagă de 500.000 de euro.
Regula care a dus la dezvoltarea mișcării este zeciuala, fiecare membru al Bisericii Adunările lui Dumnezeu trebuind să doneze 10% din veniturile lunare. Regula l-a ajutat pe Ceuță să dezvolte un adevărat imperiu religios în cartierul Militari, unde a ridicat: biserici, universitate, grădiniță, școală, săli de rugăciune. Ba chiar, nu treci de gard ca să te rogi Lui Dumnezeu până nu te legitimează gardianul.

frate2FOTO: Obligația de a dona 10% este trecută în regulamentul Adunărilor lui Dumnezeu, o mișcare penticostală

Noi ținte: Ridzi și Udrea

Din biroul său de la Universitatea Biblică ne anunță că, după David, va începe rugăciunile dedicate Elenei Udrea. „Deja ne rugăm pentru Monica Iacob Ridzi. Duminica aceasta ne vom ruga și pentru Udrea. Am auzit că are probleme și vrem să o ajutăm”, țintește Ceuță la noi nume de VIP-uri.

frate3

Susține că rugăciunile spuse în fața Dumnezeului din biserica sa ajută chiar și la vindecarea de SIDA, nu doar la rezolvarea problemelor penale.

Pentru a fi un bun credincios, David trebuie acum, după botez, să respecte și alte norme pe lângă renunțarea la 10% din venituri, inclusiv șpaga din dosarul DNA.

frate4FOTO: Și europarlamentarul Mircea Diaconu a onorat invitațiile pastorului

Regulile mișcării

1. Să urmeze cursuri religioase și să învețe bine pentru a lua o diplomă;

2. Nu mai poate divorța, decât dacă este înșelat;

3. Să găzduiască periodic întâlniri de socializare cu ceilalți membri ai bisericii.

David nu este singurul politician care a trecut pragul domeniului penticostal: Crin Antonescu, Adina Vălean, Mircea Diaconu, Cristian Poteraș, Rareș și Ramona Mănescu au participat la evenimentele din Militari. Pastorul a evitat să ne spună dacă personajele sunt membri ai bisericii.

Mâncare și pentru ortodocși

Proaspătul șef spiritual al lui Cristian David recunoaște că a început să-și dezvolte biserica și după ce a primit un contract de la Cristian Poteraș (foto), fostul primar al sectorului 6. „Eu dădeam duminica o ciorbă gratuită oamenilor săraci. Poteraș m-a rugat să dau mâncare caldă de luni până vineri. Acum vin și 250 de persoane să mănânce aici. Majoritatea, 98%, sunt ortodocși, restul sunt de alte culte. Este mai mult un gest de suflet acum, pentru că Primăria a rămas în urmă cu un an cu plățile”, atrage atenția pastorul Ceuță. Dacă în anii ’90 avea maximum 25 de adepți, acum are peste 250 de familii, din care măcar un membru vine la slujbele de duminică.

frate5FOTO: Cristian David recunoaște că a început să-și dezvolte biserica și după ce a primit un contract de la Cristian Poteraș

Reclame