tvr timisoaraRevelionul Karaoke” este emisiunea filmată, pentru canalul TVR, de o altă firmă. Este vorba de programul care va fi difuzat, la trecerea în 2016, pe TVR3 și care trebuia să fie realizat de stația din Timișoara. „Acesta urmează să fie difuzat pe postul național TVR 3 în seara de Revelion, în intervalul orar 22.00 – 0.15”, neau spus reprezentanții televiziunii.

S-a închiriat și un club

Pentru realizarea acestei emisiuni, în care sunt invitați și jurnaliști la karaoke, stația din Timișoara a ales să nu apeleze doar la propriii angajați, ci la o altă firmă: HDV Studio. Mai mult, s-a încheiat și un contract pentru contractarea unui club exclusivist, de fițe. Este vorba de Venue Ballroom&Events, tot din Timișoara. Decizia a aparținut șefilor de la Timișoara: este vorba de directorul stației – Lucian Ionică, și de redactorul-șef – Florin Mihoc. Am încercat să contactăm conducerea stației locale pentru a afla sumele cheltuite și motivele acestor decizii, dar niciunul dintre șefii TVR Timișoara nu era la lucru în timpul zilei de luni. De la secretariat am fost asigurați că vom fi contactați când șefii vor ajunge la studio. Nu s-a întâmplat acest lucru.

Între timp, Direcția de Comunicare din TVR ne-a precizat că sumele achitate sunt mici. „Cheltuielile directe de producție pentru acest program se ridică la 5.000 de lei, sumă care cuprinde valoarea contractului cu firma HDV, închirierea locației, închirierea vestimentației prezentatoarei și servicii de asigurare recuzită-decor. Din această sumă, 2.000 de lei au fost suportaţi de diferiţi parteneri, în regim de barter”, a fost mesajul transmis.

Așa fac economii

Reprezentanții TVR nu au dorit, însă, se ne explice de ce au apelat la o altă societatea pentru a face filmările de Revelion, în condițiile în care acesta este obiectul de activitate al stației din Timișoara.

În schimb, ni s-a precizat că așa se fac economii: „Orice demers de diminuare a costurilor de producţie, prin bartere, sponsorizare etc, este necesar şi menit a contribui – totodată – la creşterea calităţii artistice şi estetice a produselor media oferite de TVR tuturor telespectatorilor”

Proprietarul clubului, implicat în cămătărie

Firma HDV, care filmează emisiunea pentru TVR3, este deținută de Valentin Ștefan Solomie și are contracte inclusic cu ARTE. Localul de fițe al emisiunii de Revelion, Venue Ballroom and Events, este deținut și administrat de Dimitrie Popovici și Radu Dacian Cărpinișan Benea. Primul este un fost asociat al lui Adrian Cocoană, şmecherul cu Ferrari care a ucis un pieton pe trotuar, în 2008. În schimb, Benea este acuzat de DIICOT că ar face parte dintr-o rețea de cămătărie din Timișoara. Acesta este și nașul de cununie al lui Florin Bolbos, fost adjunct al Inspectoratului Județean de Poliție.

Reclame